Benefietconcert 'Vrede & Verdraagzaamheid'

Een uniek moment om uw ondernemershart te laten spreken

In een tijd van internationale spanningen en vele oorlogshaarden zijn de doelstellingen van het Verzetsmuseum Zuid-Holland (VMZH) misschien wel belangrijker dan ooit!

Het museum wil enerzijds zichtbaar maken en zichtbaar houden wat de gevolgen van onrecht, discriminatie en misdaden begaan door mensen tegen mensen zijn en anderzijds verdraagzaamheid, respect en waardigheid als wapen hiertegen positioneren.

Wij doen dit door middel van jongeren-educatie, tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten waarbij wij zo veel mogelijk mensen aan het denken kunnen zetten.

Om aandacht te vragen voor onze missie en projecten, organiseren wij ieder jaar een benefietconcert ‘Vrede en Verdraagzaamheid’.

Voorgaande jaren hebben de Marinierskapel der Koninklijke Marine (2015) en de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers in combinatie met mezzosopraan Tania Kross (2016) samen de revue gepasseerd.

Op 1 juli 2017 is er wederom een concert in de St-Janskerk te Gouda. Een unieke combinatie van soprane Anja van Engeland en de Fanfare ‘Bereden Wapens’, onder leiding van ritmeester Harold Lenssen. Een feestje, want de kerk is op zich al meer dan de moeite waard met de 72 gebrandschilderde ramen.

VMZH wil haar maatschappelijke betrokkenheid vergroten en biedt dit concert gratis aan de inwoners van Gouda en omstreken. Vorig jaar leverde dit een mooi gevulde kerk op en veel publiciteit! Wij hebben hier, als minimaal gesubsidieerde non-profit organisatie, echter wel financiering voor nodig!

Wij nodigen u, als ondernemer, dan ook uit om deel te nemen aan dit bijzondere project:

  • Voor € 250,- kunt u een advertentie plaatsen (½ A5) in ons programmaboekje. Deze worden aan de honderden bezoekers meegegeven en op 1 juli door medewerkers van het VVV uitgedeeld aan bezoekers van Gouda.
  • Voor € 500,- krijgt u ook nog een mooie plek op de overige communicatie (posters en flyers). De A0-posters hangen 2 weken op 25 locaties door de stad heen.

VMZH is een culturele ANBI. Donaties kunt u als bedrijfskosten opvoeren met een multiplier van 1,5!  Voor informatie kunt u terecht bij Patricia Olsthoorn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0182-520385).

 

 

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_10.jpg