Nieuws van het Verzetsmuseum Zuid-Holland

• I.v.m. Koningsdag is ons museum op donderdag 27 april 2017 de gehele dag gesloten.

• I.v.m. Hemelvaartsdag is ons museum op donderdag 25 mei 2017 de gehele dag gesloten.

Museum gratis open op Bevrijdingsdag

Verzetsmuseum Zuid-Holland opent 5 mei de deuren.
De hele dag is de toegang gratis.
Kom gerust binnen, er is veel te zien!

Lees meer...

4-Mei-arrangement

Verzetsmuseum Zuid-Holland geeft dit jaar een bijzondere invulling aan de herdenking van de oorlogsslachtoffers op 4 mei.
In samenwerking met de Goudse Schouwburg en Stichting Metaheerhuis biedt het museum een exclusief 4- mei-arrangement aan.

Lees meer...

Verteltheatervoorstelling 'Anna's Oorlog' (7 mei)

De voorstelling 'Anna's Oorlog' (naar het jeugdboek van Beatrijs Nolet) is op zondag 7 mei te beluisteren bij Het Verhalenpunt. Het is een voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar, om 11.00 uur en om 14.00 uur in het café van Verzetsmuseum Zuid-Holland. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling Kind en Oorlog te bezichtigen.

Reserveren met opgave van tijdstip: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zie ook de website van Het Verhalenpunt zelf.

Expositie “Kind en Oorlog”

Een expositie over de kracht van kinderen in moeilijke en onzekere tijden.

Hoe beleeft en overleeft een kind de oorlog? Aan de ...

Lees meer...

Kom naar Ontmoetingscafé ‘de Vrijheid’

Wil jij nieuwe Gouwenaren een goede start geven? Ze wegwijs maken in onze stad, ons land, onze regels en onze cultuur? Wil jij ook hún verhaal horen en meer weten over het dagelijks leven in hun thuisland? Het Ontmoetingscafé is een plek waar we elkaar leren kennen: inwoners uit de regio en nieuwe Gouwenaren. Een plek die voor deze mensen met verblijfsvergunning een wezenlijke aanvulling vormt op de inburgerings- en taallessen die ze volgen. Waar wij ze antwoord geven op kleine en grote vragen en zij elkaar kunnen helpen in hun nieuwe wereld. En waar we vooral gezellig kletsen en wat drinken!

Lees meer...

Kom in verzet!

Verzetsmuseum Zuid-Holland roept u op in Verzet te komen! Waartegen? Tegen sluiting van onze deuren. Nu de subsidies voor een groot deel zijn stopgezet, is het museum de verantwoordelijkheid geworden van u en ons samen. Want Verzetsmuseum Zuid-Holland is onmisbaar in de regio, voor u, uw kinderen en uw kleinkinderen

Lees meer...

Lees nog meer... over het benefietconcert

 

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_10.jpg
kl_DSC3401.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Registraties