Stage: Commerciële economie|communicatie|mediamanagement

Functieomschrijving 

De Stichting Verzetsmuseum Zuid-Holland heeft zijn grootste sponsor/subsidiegever (Provincie Zuid-Holland) verloren. Het museum moet voor zijn voortbestaan nu over op een nieuw model van inkomensverwerving. Deels commercieel, maar gezien de beperkte mogelijkheden zal de nadruk liggen op werving van sponsoren en donateurs, mede in ruil voor tegenprestaties van het museum. Onlangs is een wervingscampagne gestart waarbij een externe commerciële partner is ingehuurd (iGlow Connect). De stichting is op zoek naar iemand die, samen en onder begeleiding van de directeur (de enige betaalde kracht) namens het museum dit project kan ondersteunen.

Functie-eisen

Naast kennis op het gebied van ‘marketing’ is het belangrijk dat de student beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, zowel naar potentiële sponsoren toe als in de contacten met de overige medewerkers aan de wervingscampagne. Hij/zij zal voldoende assertief moeten zijn omdat de student een belangrijke rol zal vervullen in de afstemming tussen het museum en de ingehuurde externe partij. Verwacht wordt ook dat hij/zij op basis van deze eerste fase in de wervingscampagne een wervingsmodel voor de langere tijd ten behoeve van het museum zal ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel

Het Verzetsmuseum Zuid-Holland in Gouda, is een stichting die het als zijn voornaamste taak ziet om mensen, en dan met name jongeren, zich er actief van bewust te laten worden dat het nodig is om je te blijven inzetten voor mensenrechten in de breedste zin van het woord. De nadruk ligt hierbij niet op het museale maar op interactieve educatie. Tot voor kort had de stichting nog vier betaalde medewerkers in dienst, maar door het wegvallen van de subsidie is er nu alleen nog een betaalde directeur.

Daarnaast werken in het museum 25 vrijwilligers en onlangs is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Gemiva–SVG Groep te Gouda, een zorginstelling voor mensen met een beperking. Onder begeleiding van een professionele kracht van Gemiva werken nu acht cliënten van Gemiva in het museum.

Met de wervingscampagne probeert het museum voor de komende jaren haar begroting weer op het oude peil terug te brengen. Voor de eerste twee jaren zijn deels al nieuwe sponsoren gevonden maar om de continuïteit niet in gevaar te brengen is een algehele transitie naar een nieuw ‘verdienmodel’ noodzakelijk.

Heb je interesse in deze stageplaats stuur dan je reactie en je cv naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andere stages

Verzetsmuseum Zuid-Holland kan de kennis en kunde van aankomende professionals erg waarderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om stage te lopen bij ons. Heb jij wat te bieden en kun jij de ervaring gebruiken? Mail ons dan! Vooral studenten van de Reinwardt Academie of studenten die een opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming, Communicatie en/of Marketing volgen aan een hogeschool kunnen bij ons op gesprek komen voor een kennismaking. Ben je geïnteresseerd in een stage bij het Verzetsmuseum Zuid-Holland? Neem dan contact op met Arjen van Wijngaarden: Telefoon 0182-520385, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_01.jpg