Schenking kunstwerk aan Verzetsmuseum Zuid-Holland

Verzetsmuseum Zuid-Holland is in het bezit gekomen van een uniek kunstwerk uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om het schilderij ‘Vluchtelingen’ van Harry Sterk (1913-1991), gemaakt ten tijde van de oorlog met materialen die op dat moment beschikbaar waren. Het schilderij is geschonken door kunsthistoricus Marius Sterrenburg.

Het schilderij past goed bij de thematiek van het museum omdat het vluchtelingen op weg naar hoop en betere tijden toont. De schilder is erin geslaagd in beeld een complexe boodschap over te brengen. Het tafereel speelt zich af in onze regio.

Marius Sterrenburg schenkt het schilderij aan Verzetsmuseum Zuid-Holland omdat het voor kleinere musea nauwelijks mogelijk is om relevante kunstwerken te kopen. Hij ziet het belang van dit schilderij voor het museum in om de discussie en het denken over vluchtelingen te stimuleren. Op deze wijze levert Sterrenburg zijn bijdrage aan het verhaal en de achtergrond van vluchtelingen in het verleden en het nu.

Het kunstwerk is vanaf heden te bezichtigen in de grote zaal van het museum.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_04.jpg