Wij zoeken (kinder)voorwerpen uit WO II

De komende expositie "Kind in oorlog" gaat over kinderen die in de Tweede Wereldoorlog moesten zien te overleven. Aan de vele facetten van het overleven wordt aandacht besteed, zoals aan de creativiteit voor het maken van iets uit vrijwel niets. Speelgoed en kleding uit die tijd geven hier een goed beeld van. Niet alleen de voorwerpen, maar ook de verhalen van de kinderen uit Reeuwijk en omgeving die, vaak moederziel alleen, naar het "boerenland" werden gestuurd om aan te sterken, zijn de getuigen van overleven.

Inmiddels hebben wij al heel wat verzameld, maar het is nog niet voldoende.
Daarom hebben wij uw hulp nodig!
Hebt u nog iets van ouders, grootouders of familie dat op deze expositie niet mag ontbreken of weet u zelf nog iets te vertellen uit die tijd? Neem dan snel contact op met Verzetsmuseum Zuid-Holland, tel. 0182 - 520385 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze expositie zal vanaf 11 februari 2017 tot en met 2 juni 2017 te zien zijn.

kl_DSC3362.jpg

Registraties