Kijk en luister 7 april naar: ´Talent op de vlucht´

´Deze voorstelling komt onwijs binnen´ (AD 16 maart 2016)

Je kan van vluchtelingen vinden wat je wilt, maar één ding is zeker. Niemand laat zomaar iedereen en alles voorgoed achter zich. Vluchten is het aller, aller uiterste....
Negen Syrische vluchtelingen van het Fada Theater vertellen op 7 april 2016 hun verhaal in de
Kleine Zaal van De Goudse Schouwburg. Ondanks dat het volledig in het Arabisch is, komen deze verhalen - dankzij het aangrijpende spel van de acteurs - overtuigend tot leven.

 

Het verhaal van de vluchtelingen

Alle acteurs ´wonen´ in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Na de zelfmoord van een medebewoner besloten zij een toneelstuk te maken over hun weg van Syrië naar Alphen en wat zij hebben moeten doorstaan. Dit, met het doel een positieve bijdrage te leveren aan het beeld dat er over vluchtelingen bestaat en het bespreekbaar maken van het maatschappelijk vraagstuk.

Na afloop is er een informele nabespreking in de zaal. Met behulp van een tolk lichten de spelers hun verhaal nog nader toe en kunt u vragen stellen. Wilt u de spelers persoonlijk spreken, dan is dat daarna in de foyer mogelijk.

 

Samenwerking

Samen met De Goudse Schouwburg heeft Verzetsmuseum Zuid-Holland deze unieke en éénmalige voorstelling naar Gouda gehaald, waarbij De Goudse Schouwburg zowel de zaal als de technici om niet ter beschikking heeft gesteld.
Deze voorstelling sluit naadloos aan bij de tijdelijke expositie ´Loflied op Verdraagzaamheid´ die tot en met 26 april 2016 te zien is in Verzetsmuseum Zuid-Holland.

 

Kaarten

De drie optredens in Alphen aan den Rijn waren snel uitverkocht. Voor de voorstelling in Gouda zijn slechts 200 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij. De kaarten kosten €10 per stuk en zijn via www.goudseschouwburg.nl te bestellen. De opbrengst gaat naar een goed doel op het vlak van vluchtelingenhulp.

De aanvangstijd is 20.30uur.


Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_02.jpg