Open Monumentendag op zaterdag 10 september

Open Monumentendag 2016 op zaterdag 10 september

Op Open Monumentendag is het museum niet alleen gratis toegankelijk; er is ook nog van alles georganiseerd. Vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur is het museum voor u geopend en kunt u genieten van onderstaande activiteiten. Voor de eerste 200 bezoekers ligt er een kleine attentie klaar.

Rondgang door het museum

Bekijk de tijdelijke expositie ´Churchill – Image of a Statesman’  met de indrukwekkende fototentoonstelling van de Deen Niels Bjerre. Naast de foto´s wordt ook de persoonlijke kant van deze beroemde man belicht en maakt u kennis met de grote tegenstelling tussen een vergulde en een verguisde Churchill.

Natuurlijk is onze vaste expositie ook het bezichtigen waard.

Kleine markt met Indonesische hapjes

In café Vrijheid en in de museumtuin is er weer een kleine markt. Daar vindt u allerlei boeken en kunt u, net als vorig jaar, smullen van de authentieke Indonesische hapjes van ´Toko Ina´ uit Gouda.

Unieke kans!

Heeft u thuis nog voorwerpen of documenten uit de Tweede Wereldoorlog liggen waarvan u de herkomst niet weet? Of niet weet wat het is? Neem het mee! Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is onze expert Bert van Puffelen aanwezig om u meer hierover te vertellen. Maak er gebruik van, voorlopig is dit een eenmalige gelegenheid.

Muziek

Wim Uljee zorgt voor de muzikale omlijsting. Om 12.30 en 13.30 treedt hij voor u op.

kl_DSC3384.jpg

Registraties