"Kinderrechten Top" bij Ontmoetingsdag Gouda

Er komen nog steeds vluchtelingen naar Nederland om hier een veilige plek te vinden en alle ellende die zij hebben meegemaakt te kunnen vergeten. Maar wat verwachten zij van Nederland? Waar zijn zij bang voor en waar hopen zij op?
En wat betekent deze toestroom voor de inwoners van bijvoorbeeld Gouda? Wat zijn hun zorgen en verwachtingen?

Op Ontmoetingsdag Gouda op 29 oktober wordt door middel van allerlei workshops voor jong en oud op speelse wijze hierop ingegaan.

Kinderrechten Top

Een van die workshops is onze KinderrechtenTop. Dit is een interactieve "stem-workshop" waarin kinderen kennis kunnen maken met stellingen over en rondom kinderrechten zoals kinderarbeid, kindsoldaten en privacy. Met behulp van stemkastjes kunnen zij aangeven of zij het eens of oneens zijn met de stellingen.

De Ontmoetingsdag wordt van 11.00 uur tot 16.00 uur in en bij de H. Josephkerk aan het Aalberseplein gehouden. Klik hier voor het volledige programma.


Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de workshops en/of deelname aan het Grenzeloos Buffet.
Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_09.jpg