Expositie “Kind en Oorlog”

De nieuwe expositie "Kind en Oorlog" toont de berusting maar ook de kracht van kinderen die moeten zien te overleven in een tijd waarin alles onzeker is. De hongerwinter maakte de oorlog ook nog eens extra zwaar.

Hoe beleeft en overleeft een kind de oorlog?

Aan de vele facetten die het overleven in oorlogstijd kent, wordt in deze tentoonstelling aandacht besteed.
Zoals aan de creativiteit voor het maken van iets uit vrijwel niets. Speelgoed en kleding uit die tijd geven hier een goed beeld van.
Naast de voorwerpen en foto’s, maken de verhalen van kinderen die vanuit Reeuwijk en Barendrecht moederziel alleen per boot naar het "boerenland" reisden om aan te sterken, de tentoonstelling compleet.

De expositie is vanaf 11 februari 2017 t/m 20 mei 2017 te zien.

Lezing “De vergeten kinderen”

Donderdag 20 April ondersteunt een lezing deze tijdelijke expositie.
Onderzoeker en psychologe Jessica Verhagen vertelt over hoe in de laatste maanden van de oorlog 45 kinderen uit Reeuwijk per boot naar Drenthe en Overijssel werden overgebracht.
Velen van hen heeft ze weten te traceren, maar haar zoektocht naar de resterende acht kinderen en hun ervaringen gaat nog altijd door.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_08.jpg