Gratis benefietconcert

De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers verzorgt samen met mezzosopraan Tania Kross een concert ten bate van Verzetsmuseum Zuid-Holland in Gouda. Het concert in de Sint-Janskerk in Gouda begint met een klassiek deel, waarbij Kross twee aria’s zingt uit de opera Rinaldo van Händel. Verder brengt ze ‘Somewhere’ uit de West Side Story van Leonard Bernstein ten gehore en na de pauze onder meer de gospelklassieker ‘When the Saints’.

De Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' bestaat tien jaar en is onderdeel van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, die in Assen is gelegerd. Het is een koperensemble aangevuld met slagwerk, telt 21 professionele musici en staat onder leiding van dirigent kapitein Harry van Bruggen. De muzikanten dragen doorgaans het tenue van het Garderegiment Grenadiers met de karakteristieke berenmuts. De fanfare treedt steevast op met Prinsjesdag en ook bij taptoes en militair ceremonieel in binnen- en buitenland.

Tania Kross groeide op in Curaçao en woont in Gouda. Ze studeerde in Utrecht aan het conservatorium en trad op in de grote concertzalen in de wereld, onder meer in Athene, Birmingham, Parijs, Salzburg, Wenen en Carnegie Hall in New York.

Het concert is gratis te bezoeken, uiteraard met de mogelijkheid een donatie te doen!

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_02.jpg