Zaterdagmiddag 11 juni verzorgde de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers samen met Tania Kross een prachtig muzikaal optreden in de Sint-Janskerk. Voor de pauze kende het concert een klassiek deel, waarin Kross twee aria’s zong uit de opera Rinaldo van Händel. Na de pauze zong zij onder andere ‘Somewhere’ uit de West Side Story, de gospelklassieker ‘When the Saints’ en ‘Gabriela’s Song’ uit de film As it is in Heaven. Met als hoogtepunt een bloedstollende uitvoering van ‘Bridge Over Troubled Water’ met een solerende Jurgen Wentzel op trombone.

Gedichten van Erasmus

Aan het begin van het eerste en het tweede deel van het concert droeg Oliver Kruse-Dougherty een gedicht van Erasmus voor. Beide elegieën waren een indrukwekkende inleiding van het muzikale programma. De volle kerk, de professionele musici en de prachtige stem van Tania Kross zorgden ervoor dat de vele aanwezigen deze zaterdagmiddag niet snel zullen vergeten. Daarbij speelt zeker ook een rol de enthousiaste presentatie van Tania Kross. Na haar zangpartijen stopte haar vurigheid niet. Bij iedereen drong ze aan om tientjeslid te worden. Wat zij zelf dan ook als eerste deed!

Kom in verzet! Word tientjeslid

Het ging dus niet alleen om een muzikaal feestje. Het benefietconcert stond in het teken van de campagne ‘Kom in verzet. Word tientjeslid’. Want door het verdwijnen van subsidies dreigt voor Verzetsmuseum Zuid-Holland sluiting van de deuren. In een bevlogen toespraak haalde Arjen van Wijngaarden velen over om tientjeslid te worden.

Tantia Kross ‘eretientjeslid’


Foto gemaakt door Ginetta Blokzijl

Tania Kross hoefde niet te worden overgehaald. Zij was het al van plan en werd als eerste tientjeslid. Als dank hiervoor kreeg zij en de titel van eretientjeslid en een authentieke verzetsbroche opgespeld.

Veel aandacht

Het benefietconcert is goed in de aandacht gekomen van de schrijvende pers en actieve bloggers. Tekstschrijver Corinne Hamoen schreef op haar website een gedetailleerd verslag met veel mooie foto’s van haar bezoek aan de Sint-Janskerk. De Goudse Post gaf het benefietconcert en de actie ‘Kom in verzet’ veel aandacht. Op goudsdagblad.nl en andere nieuwssites werd het verslag gedeeld. Nu maar hopen dat al die aandacht leidt tot nieuwe tientjesleden.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_01.jpg