Bijzonder herdenkingsprogramma

Verzetsmuseum Zuid-Holland geeft dit jaar een bijzondere invulling aan de herdenking van de oorlogsslachtoffers op 4 mei. In samenwerking met de Goudse Schouwburg en Stichting Metaheerhuis biedt het museum die dag u een exclusief en cultureel arrangement aan. Dit 4 mei-arrangement bestaat uit twee delen, waarvoor u uitsluitend bij de Goudse Schouwburg de kaartjes kunt kopen.

Muziekvoorstelling en Stolpersteine

Ons deel van het arrangement biedt een uitgebreid programma dat begint met ontvangst met koffie in het museum. Vervolgens kunt u een korte muziekvoorstelling van Mulder & Sons meemaken. Daarna leidt een gids u langs de vele plaatsen in Gouda waar Stolpersteine herinneren aan Goudse Joden die er in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn weggevoerd en vermoord. De wandeling eindigt in de Goudse Schouwburg om de voorstelling van Yvonne Keuls bij te kunnen wonen.

Theatervoorstelling van Yvonne Keuls

Yvonne Keuls vertelt over haar nieuwe roman Koningin van de nacht. Het verhaal, dat gaat over een halfjoods gezin dat probeert te overleven tijdens de oorlog, wordt muzikaal omlijst door Pax Gritter. Op de website van de Goudse Schouwburg kunt u meer lezen over deze ontroerende theatervoorstelling.

Het volledige programma

11.00 uur - Ontvangst in Verzetsmuseum met koffie en aansluitend museumbezoek
12.00 uur - Korte voorstelling Mulder & Sons (muziek en film)
12.30 uur - Vertrek voor de wandeling met gids langs Stolpersteine