Verzetsmuseum Zuid-Holland zoekt bestuursleden bij zijn nieuwe koers

Verzetsmuseum Zuid-Holland gaat de toekomst in met een vernieuwd concept. Hoe de toekomst eruit gaat zien is nog niet duidelijk uitgetekend. Daar zit een uitdaging in, namelijk het van scratch af opzetten en besturen van een organisatie die zich inzet voor een betere samenleving door het verbinden van mensen. We gaan dit doen in de Chocoladefabriek in nauwe samenwerking met de partners die daar huisvesten, waaronder de Bibliotheek Gouda en het Streekarchief Midden-Holland.

Er ligt al een plan en dat plan zijn we nu verder aan het uitwerken. Dat plan gaat over wisselende exposities - in een modern jasje -, maar ook over lezingen, ontmoetingen, Virtual Reality, educatie en presentaties, zowel op locaties in het Groene Hart als in de Chocoladefabriek. De gemeente Gouda steunt ons. Er ligt een beleidsplan met een uitdagende financiële onderbouwing. Het transitieplan wordt steeds concreter.

Nu zoeken we nog nieuwe bestuurders. We zijn op zoek naar mensen die een belangrijk deel van hun vrije tijd aan deze ontwikkeling willen geven. In hart en ziel dynamische mensen die weten wat organiseren is en die de drang hebben om een droom na te jagen. Een droom over een samenleving waarin we met respect met elkaar omgaan, waar we elkaar willen kennen en waarderen om wie we zijn. Waar we niet alleen naar elkaar luisteren, maar elkaar ook horen en verstaan.

We zoeken in elk geval een secretaris. We zoeken daarnaast mensen met organisatietalent, communicatieve vaardigheden, een groot regionaal netwerk, bekendheid met fondsenwerving. We zoeken diversiteit: jong en oud, man en vrouw en met verschillende culturele achtergronden. We zoek ook bestuurders die weten hoe je effectief fondsen kunt werven en hoe ICT het beste ingezet kan worden in een dynamische omgeving.

We beseffen dat we veel vragen. We willen dan ook een breed en modern bestuur. Wij betalen in voldoening, zodat we over een jaar of twee trots terug kunnen kijken, omdat we iets moois hebben neergezet.

Reageren? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel haar waarom jij een geschikte kandidaat bent.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_04.jpg