Nieuws van Verzetsmuseum Zuid-Holland

Kom in verzet!

Verzetsmuseum Zuid-Holland roept u op in Verzet te komen! Waartegen? Tegen sluiting van onze deuren. Nu de subsidies voor een groot deel zijn stopgezet, is het museum de verantwoordelijkheid geworden van u en ons samen. Want Verzetsmuseum Zuid-Holland is onmisbaar in de regio, voor u, uw kinderen en uw kleinkinderen

Lees meer... 

28 september: Lezing 'The Sound of War and Peace: WOODSTOCK!'

In samenwerking met De Goudse School organiseert Verzetsmuseum Zuid-Holland de lezing 'The Sound of War and Peace: WOODSTOCK!'. Musicoloog, gitaarvirtuoos en organisatiekundige Rik Spann neemt ons mee op een bewogen reis langs verschillende perspectieven op het thema Oorlog en Vrede.

Lees meer...

3 juni t/m 23 september: expositie 'Landen & Leiders'

Als een oorlog dreigt, reageert iedereen op zijn eigen manier. De een vlucht, de ander vecht, weer een ander geeft zich over. Dit menselijk gedrag is van alle tijd en we zien het dagelijks in onze huidige wereld. Wat de vorsten en leiders van de aangevallen landen in WO II deden ziet u in de tijdelijke tentoonstelling die vanaf 3 juni t/m 23 september te zien is in Verzetsmuseum Zuid-Holland.

Kom naar Ontmoetingscafé ‘de Vrijheid’

Wil jij nieuwe Gouwenaren een goede start geven? Ze wegwijs maken in onze stad, onze regels en onze cultuur? Wil je hun verhaal horen en meer weten over het leven in hun thuisland? Het Ontmoetingscafé is een plek waar we elkaar leren kennen: inwoners uit de regio en nieuwe Gouwenaren. Een plek die voor deze mensen met verblijfsvergunning een wezenlijke aanvulling vormt op de inburgerings- en taallessen die ze volgen. Waar wij ze antwoord geven op al hun vragen en elkaar kunnen helpen. En waar we vooral gezellig kletsen en wat drinken! Lees meer...

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_07.jpg