Raad Eens Quiz

Een workshop met quiz over beeldvorming en (voor)oordelen. Jongeren worden gestimuleerd zich bewust te worden van hun vooroordelen en zich te realiseren hoe beeldvorming werkt. Na het bekijken van een serie digitale fotoportretten van Nederlandse mannen en vrouwen met diverse sociale achtergronden, opleidingsniveaus, beroepen, interesses en (seksuele) voorkeuren onderzoekt de groep gezamenlijk wat voor persoon iemand is.

Aan de hand van multiple choice vraagstellingen gaan de jongeren met elkaar in gesprek, leren ze kritischer kijken en nadenken over hun oordelen. De quizregels: Je scoort een punt als je oordeel klopt, een halve punt als het een beetje klopt. Blijkt jouw oordeel een vooroordeel te zijn dan krijg je een minpunt. Degene met de topscore krijgt een onderscheiding.

Benodigdheden

De workshop met quiz duurt een lesuur en kan op locatie plaatsvinden of in het museum. Voor de workshop is een ruimte, een beamer of digitaal schoolbord nodig. De quiz is interessant voor jongeren van alle leeftijden, maar is gericht op de leeftijd van 16 tot 22 jaar. De inhoud sluit goed aan bij de leerdoelen van het MBO in het kader van burgerschapscompetenties.

Voor informatie, boekingen of bespreken van de mogelijkheden bij u op locatie kunt u contact opnemen met afdeling educatie: 0182-520385 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_08.jpg