De KinderrechtenTop

Een interactieve stemshow waarin kinderen kennismaken met het Kinderrechtenverdrag en dilemma's rondom kinderrechten zoals kinderarbeid, kindsoldaten en privacy. Een workshopleidster van 'Humanities Matter' komt langs op school en fingeert een ‘Top’ waarin leerlingen democratische beslissingen nemen. Met behulp van stemkastjes kunnen de leerlingen aangeven of zij het eens of oneens zijn met de stellingen. Daarna kiest de stemcomputer twee kandidaten uit die hun mening mogen beargumenteren. De klas wordt uitgedaagd in discussie te gaan en er wordt opnieuww gestemd. De stemuitslag en de gevolgen daarvan worden direct zichtbaar. Naast problemen die spelen in ontwikkelingslanden en tijdens de Tweede Wereldoorlog worden juist ook dilemma's besproken die voor kinderen hier en u nu van belang zijn. Bekijk hier de trailer:

 

Voor informatie, boekingen of bespreken van de mogelijkheden bij u op locatie kunt u contact opnemen met afdeling educatie: 0182-520385 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_07.jpg