De Verhalentafel

In 2016 hebben wij het project De Mobiele Digitale Tafel afgerond. Deze werktitel is inmiddels vervangen door “De Verhalentafel – oorlogsverhalen verzameld”.

Binnen dit ambitieuze project heeft VMZH een applicatie ontwikkeld om de verhalen van ooggetuigen te koppelen aan afbeeldingen van voorwerpen of foto’s. Leerlingen kunnen met behulp van een iPhone en microfoon ouderen interviewen en deze interviews zijn terug te kijken op een grote touchscreen tafel (de verhalentafel) waarmee de oral history onderdeel wordt van de collectie.
De applicatie op de verhalentafel doet denken aan een fotoalbum, op deze manier willen we bij de ouderen herinneringen over de oorlog oprakelen. 

Naast dit educatieve product voor scholen en verzorgingstehuizen wordt er ook een Verhalentafel in het museum geplaatst voor de reguliere bezoeker.

Bij de eerste tentoonstelling van 2017 (van 11 februari t/m 20 mei), Kind en Oorlog, wordt de Verhalentafel officieel gelanceerd.
Wij hopen de tafel in 2017 vaak te kunnen inzetten, aan de hand van deze praktijkervaringen zal er gewerkt worden aan de optimalisering van het product en de applicatie.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_04.jpg