Educatieve activiteiten

Het Verzetsmuseum wil naast het overbrengen van kennis over de Tweede Wereldoorlog bij jongeren een bewustwordingsproces op gang brengen over de eigen plaats en eigen verantwoordelijkheid in de samenleving. Verantwoordelijkheid nemen impliceert het maken van keuzes. Keuzes maken en een eigen gefundeerde mening laten horen. Door middel van een breed aanbod aan educatieve producten worden jongeren aangezet zelfstandig en kritisch na te denken ten aanzien van thema's als vrijheid, mensenrechten en democratie

Meer informatie over ons aanbod voor het onderwijs kunt u hierboven in de navigatiebalk vinden. U kunt kiezen uit Basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs en MBO. Ook bieden wij workshops op uw locatie aan. Die vindt u onder het kopje Voor op school.

Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u een aangepast programma dan kunt u contact opnemen met onze afdeling educatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_04.jpg