Boekaanwinsten

Verzetsverhalen

Levensverhalen van vijf verzetsstrijders

Liesbeth van der Horst (red.)

Verzetsverhalen. Levensverhalen van Henk van Moock, Bep Stenger, Fons Mertens, Siet Tammens, Jan Borssum Buisman bestaat uit vijf delen. De vijf personen willen met hun eigen verhaal over het verzet in de Tweede Wereldoorlog een soort getuigenis afleggen. Verhalen om nooit te vergeten en om door te vertellen aan jongere generaties. Gruwelijke gebeurtenissen, aan het papier toevertrouwd, ook om te spreken voor de hen die de oorlog niet overleefden.

Verzetsverhalen. Levensverhalen van vijf verzetsstrijders wil een herinnering zijn aan al die dappere mannen en vrouwen die zich hebben verzet tegen deze verschrikkelijke oorlog.

Uitgegeven in samenwerking met het Verzetsmuseum Amsterdam. De verhalen zijn getekend door Liesbeth van der Horst, Nadet Somers, Gerard Sonnemans, Marius de Smet en Marc Couwenbergh. De eindredactie van de verhalen was in handen van Liesbeth van der Horst.

Specificaties

ISBN 9789057303548, 496 pagina’s, 15,0 x 23,0 cm, geïllustreerd, genaaid gebrocheerd

Walburg Pers € 29,95, april 2015

 

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_02.jpg