Bezoekersinformatie

Toegangsprijzen

Tariefgroepen Bedrag  extra informatie
Volwassenen € 4  
Kinderen tot 13 jaar Gratis  
Jongeren tot 18 jaar, CJP, 65+ € 3  
Museumkaart Gratis  
Niet Nederlands sprekend € 2 dit ivm het minder buitenlandse aanbod 
Groepen vanaf 20 personen € 3 pp 
Rondleidingen vanaf € 50  
MP3 wandeling € 5  + €15 borg pp dit is inclusief entree Museum

Permanente tentoonstelling

In het permanente gedeelte wordt een beeld gegeven van de Tweede Wereldoorlog. Na een introductie door een museummedewerker kunt u met podcatchers verhalen beluisteren in de wand Met Terugwerkende Kracht. Beluister hier alvast een verhaal.

Het Tribunaal

In het theatertje is een audiovisuele presentatie te zien over de Tweede Wereldoorlog met aansluitend de interactieve dilemmashow: Het Tribunaal. In de vorm van een rechtszitting worden hier dilemma's gepresenteerd in uiteenlopende historische kwesties en actuele situaties in binnen- en buitenland. Aan het einde van de rechtszitting kan de bezoeker stemmen.

Vluchten is van alle tijden

In een kleine kluis worden getuigenissen van vluchtelingen van toen en nu gepresenteerd. Vluchten is nog steeds de harde realiteit voor mensen over de hele wereld.

Het Transport


Door middel van een computerspel krijgt de bezoeker de opdracht een gevangene klaar te maken voor overplaatsing. Hoe ver ga je? Een beroemd experiment uit de sociale psychologie. Dit spel is mogelijk vanaf 12 jaar.

 

Films

Wij hebben een aantal films voor u waaruit u kunt kiezen. Twee van de films kunnen ook in het Engels worden vertoond.

Bibliotheek en Videotheek

De bibliotheek vernieuwt zich voortdurend en bestaat op dit moment uit ruim 7.500 boeken. Naast boeken over de Tweede Wereldoorlog zijn er ook hedendaagse uitgaven over discriminatie, racisme, fascisme, democratie en mensenrechten opgenomen. We hebben originele titels en periodieken die voor of tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn uitgegeven. Daartussen zitten publicaties van de bezetter én van de illegaliteit. Ook is er een verzameling kranten, tijdschriften en beeld- en geluidsdragers.

De bibliotheek biedt de mogelijkheid tot het verrichten van historisch onderzoek, zowel beroepsmatig als voor de liefhebber. Helaas kunnen we geen materiaal uitlenen. U kunt wel een afspraak maken voor inzage. Stuur een e-mail naar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel 0182-520385.

Toegankelijkheid

Het Verzetsmuseum Zuid-Holland is beperkt toegankelijk voor rolstoel of rollator. Ook is er geen invalidentoilet. Wel kunnen we met u kijken naar wat er voor u mogelijk is. Neem hiervoor contact op met Verzetsmuseum Zuid-Holland (0182-520385).

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_04.jpg