Cross of Nails

Vanuit de kathedraal van Coventry werd na de oorlog in eerste instantie contact met de verwoeste steden in Duitsland gezocht om te praten over en te bidden voor verzoening. De verwoeste kerken of centra kregen alle een replica van het Cross of Nails. Al snel werd dat uitgebreid met andere gemeenschappen die van het oorlogsgeweld te lijden hebben gehad, zoals Londen, Parijs, Rotterdam en Warschau.

 

Inmiddels is er over de hele wereld een netwerk ontstaan van kerken en centra die de boodschap van vrede, vergeving en verzoening uitdragen.  Hier wordt elke vrijdagmiddag het gebed voor vrede en verzoening opgezegd. Een uniek wekelijks moment van verbondenheid tussen een honderdtal plaatsen over de hele wereld, waarop op dezelfde tijd voor hetzelfde gebeden wordt.

 

Ook in Nederland is een aantal replica's te vinden. In Den Haag kregen de kerken uit het Bezuidenhout een Cross of Nails. Dit teken van verzoening rouleert hier tussen de protestantse wijkgemeente van de Christus Triumfatorkerk en de Rooms-katholieke parochie Heilige Driekoningen. Verder zijn de kruizen o.a. te vinden in de Sint Laurenskerk te Rotterdam, de Nieuwe Kerk te Middelburg en de Sint Stevenskerk te Nijmegen.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_07.jpg