Bezoek ons bankje op 3 mei Logo van BankjesCollectief

BankjesCollectief is opgezet vanuit de gedachte dat de buurt eigenlijk één grote woonkamer zou moeten zijn. Op 3 mei worden er ook in Gouda bankjes opengesteld. Vanwege het thema 'Vier de vrijheid'  heeft het Verzetsmuseum besloten ook een bankje te openen.  

Tuin bij het Verzetsmuseum

Vanuit het Verzetsmuseum zal een viertal vrijwilligers aanwezig zijn. Aan de hand van een voorwerp vertellen zij een persoonlijk verhaal dat aansluit bij het thema 4 en 5 mei en vrijheid. Bezoekers kunnen hiernaar luisteren. Maar ook kunnen bezoekers hun eigen verhaal komen vertellen, al dan niet ondersteund door een van thuis meegenomen voorwerp. 

Aanmelden om ons bankje te bezoeken of een verhaal te vertellen op ons bankje is niet nodig, gewoon de tuin in lopen en aansluiten. 

Alles speelt zich af in onze prachtige museumtuin, onder het genot van een gratis kopje koffie, thee, glaasje kraanwater of limonade. Tegen een kleine vergoeding zijn uiteraard ook glaasjes fris en een biertje of wijntje verkrijgbaar.

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_02.jpg