Anne Frank komt naar Gouda!

De unieke reizende tentoonstelling ’Laat me mezelf zijn’ van de Anne Frank Stichting komt naar Gouda. Het is de eerste keer dat de expositie te zien zal zijn in de regio. Verzetsmuseum Zuid-Holland heeft de primeur.

‘Laat me mezelf zijn’ vertelt het levensverhaal van Anne Frank, een van de anderhalf miljoen joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord werden. Alleen omdat ze joods waren. Inmiddels is het ruim 70 jaar later. De tijden zijn veranderd, en de verschillen met toen zijn groot. Maar discriminatie en uitsluiting zijn nog altijd niet verdwenen. Dagelijks vechten jongeren tegen vooroordelen, overal ter wereld. De expositie vertelt ook hún verhaal. Büsra, Dylan, Batja, Jim, Michiel en Kim zijn jongeren van nu die openhartig praten over zichzelf, en de manier waarop ze omgaan met vooroordelen en discriminatie.

Gratis rondleiding voor scholen

‘Laat me mezelf zijn’ wil jongeren vertellen over Anne Frank en de Holocaust, en aanzetten om na te denken over thema’s die nog altijd actueel zijn: persoonlijke identiteit, groepsidentiteit, vooroordelen en discriminatie.

Daarom geven wij uw groep graag een gratis rondleiding, die in veel gevallen wordt verzorgd door jongeren. U kunt kiezen voor een rondleiding in de ochtend (9.30-11.00 uur) of in de middag (13.30-15.00 uur) op de volgende dagen:

Dinsdag 1, 8 en 15 december
Woensdag 2, 9 en 16 december
Donderdag 3, 10 en 17 december
Vrijdag 4, 11 en 18 december

Er is ook een educatiesheet over identiteit beschikbaar voor een vervolgsessie op school.

Wees er wel snel bij, want we verwachten veel aanmeldingen!